Ik ervoer nogal eens een wrijving in de relatie met mijn moeder. Deze is sterker geworden sinds de komst van mijn kinderen. Ik wilde graag weten waar dit door komt en hoe ik hiermee om zou kunnen gaan. Ik sprak er met Floor over en zij gaf aan dat een familieopstelling met stenen wellicht inzicht zou kunnen bieden.

Ik dacht altijd dat opstellingen juist met mensen zou moeten gebeuren. Hoe kunnen stenen je nu inzicht geven? Het zijn toch levenloze voorwerpen?
Toch heb ik het gedaan en merkte tijdens de familieopstelling dat de stenen heel goed als een metafoor voor verschillende familieleden konden werken. Door hun specifieke eigenschappen en hun uitstraling. De stenen waren ineens geen objecten meer, maar stonden echt voor mensen.
De systemische opstelling gaf duidelijkheid. Wat ik ook prettig vond was de kleine setting waarin het gebeurt. Gewoon aan tafel met een kop thee en tissues. Dat gaf me een veilig gevoel.

Ik heb verschillende inzichten gekregen en merk dat ik minder wrijving ervaar tussen mijn moeder en mij. Ik kan er makkerlijker mee omgaan en zie hoe zij soms ook worstelt in situaties. Ik heb geleerd zachter naar haar en naar mezelf te kijken. En dat voelt goed.

Floors begeleiding is fijn, ze weet de juiste vragen te stellen en vraagt ook door. Ze zal je geen woorden in de mond leggen, maar helpt je je eigen antwoorden te vinden. Ik voelde me prettig en veilig en voelde de ruimte om me kwetsbaar op te stellen. Floor is een fijn, bijzonder en doortastend persoon met veel oog en aandacht voor haar klanten.

VOLWASSENEN | Opstelling geeft antwoorden in veilige omgeving, Noor (40 jaar)