Tieme is altijd al een gevoelig kind geweest. Voor voedsel, temperatuurwisselingen, stemmingen van andere mensen. Hij sliep vaak onrustig en werd regelmatig wakker. Toen Tieme anderhalf was, werd dit steeds erger. Hij werd soms wel acht keer per nacht huilend wakker. Eerst dachten we dat hij erg eenkennig was en sterk aan zijn moeder hing. 

We hebben toen afgesproken dat mijn man naar Tieme zou gaan als hij weer huilend wakker werd. Hij bevestigde echter wat ik ook dacht: Tieme huilt niet om aandacht, hij is echt bang voor iets. Toevallig sprak mijn man Floor hierover en zij stelde voor om een foto te sturen, zodat zij die kon lezen. We kregen al snel en mail met een hoop informatie. Floor vertelde o.a. dat Tieme geesten zag. Eén fijne, mijn opa, die regelmatig grapjes met hem maakte. Maar ook een minder prettige verschijning, die (hoewel goed bedoeld) veel te dichtbij kwam en hem bang maakte. Ik heb Floor gevraagd om ons te helpen. Ze is bij ons in huis geweest, heeft de ruimte gereinigd en heeft de geest gevraagd om weg te gaan. We hebben ook twee edelstenen onder Tieme’s matras gelegd. Eerlijk is eerlijk, ik kon het niet helemaal bevatten. Maar Tieme sliep als een roosje! Ongelooflijk wat een verandering. De eerste drie nachten heeft hij enorm liggen zweten, alles was nat. Maar de rust was teruggekeerd.
Na ongeveer een half jaar begon Tieme weer slecht te slapen. We herkenden het patroon en hebben Floor gevraagd om terug te komen. Ook deze keer met het gewenste effect. Dezelfde geest bleek er weer te zijn. Floor heeft haar de kans gegeven om haar boodschap over te brengen en weer gevraagd om te gaan. Tieme slaapt weer de hele nacht door. En als hij bij ons in bed kruipt is dat omdat hij dat fijn vind, niet omdat hij bang is.

KINDEREN | Bang en onrustig slapen, Tieme (2 jaar)