Tijdens een behandeling voelde Floor dat er iets speelde tussen mij en mijn moeder. Floor stelde voor een familieopstelling te maken waarbij we mooie minerale stenen gebruikten. Door de opstelling heb ik veel meer begrip gekregen voor mijn moeder. Ik ben veel minder boos op haar en nu minder afhankelijk van haar oordeel over mij.

Ik moest uit een kist met allerlei verschillende stenen mezelf en mijn familieleden bij elkaar zoeken. Ik heb alle stenen de identiteit gegeven waar ik ze voor had uitgezocht. Ik moest me in  leven en  voelen waar ze zouden moeten liggen ten opzichte van elkaar. Het bleek eenvoudiger dan ik had gedacht. Het was fijn dat ik steeds hoorde van Floor dat het goed was wat ik deed. Je bent toch wat onzeker en je schuift met wat stenen waar je ineens gevoel voor krijgt. Dat was voor mij, als nuchtere meid, wel vreemd dat ik het zo goed kon voelen.

Ik heb veel inzichten en duidelijkheid gekregen over allerlei situaties in mijn familie. Zelfs van generaties terug. Heel bijzonder en verhelderend. Het brengt me echt verder, kan dingen laten rusten. En dat allemaal door een doos met mooie stenen en de fijne begeleiding die ik gekregen heb bij het maken van de familieopstelling!

VOLWASSENEN | Familieopstelling geeft duidelijkheid en begrip, Femke (37 jaar)