OVER MIJ

“Wie ben ik?” is letterlijk de vraag die we onszelf vaker zouden mogen stellen. We zijn zoveel bezig met alles om ons heen. Met materiële zaken, onze carrière, met te voldoen aan wensen van anderen. Maar waar zijn we zelf gebleven?

Tot begin 2008 was ik een bezig bijtje die alles voor elkaar had; een gezin met twee mooie kinderen, een goede baan als marketing-communicatie coördinator, een fijne partner, een druk sociaal leven met veel vrienden en familie, diverse creatieve hobby’s. Het ontbrak mij ogenschijnlijk aan niets.

En toch werd ik overvallen door een burn-out en kwam in een zwaar proces terecht met mezelf. Ik kwam er daardoor achter dat ik me 33 jaar lang had verstopt achter een mooi decor waar iedereen zo’n bewondering voor had. Maar waar was ik?

Het kwetsbare, hooggevoelige meisje die ik ooit was, had zich goed weten te verstoppen om te kunnen overleven. Ik had een manier gevonden om me niet kwetsbaar te hoeven tonen. Ik toonde mij groots en werd gevoed door de waardering die anderen mij gaven.

Ik kwam er achter dat ik de voeding van binnenuit moest gaan halen. Pas als ik mezelf zie, waardeer, liefheb en accepteer wie ik werkelijk ben kan ik volledige rust, liefde en geluk ervaren.

De zoektocht naar mezelf is niet gemakkelijk geweest, maar erg de moeite waard. Ik ben heel dankbaar voor de inzichten en lessen die ik de afgelopen jaren heb gekregen en nog steeds krijg.
Mijn vertrouwen groeide dat de dingen gaan zoals ze moeten gaan en dat je krijgt wat bij je hoort. Op die manier kun je je verleden loslaten, hoef je je niet meer druk te maken over de toekomst en kun je genieten van het moment, wat nu is, wat je nu doet en wie je nu bent.

Het durven bewandelen van mijn eigen pad werd beloond. Nog steeds heb ik een heerlijk gezin met twee prachtige kinderen, een geweldige partner en veel lieve mensen om me heen. Maar het belangrijkste is dat ik steeds meer  ook mezelf zie en kan zijn. En dat ik trots ben op wie ik ben en geniet van mezelf en alles wat om me heen is en gebeurt.

Ik gun iedereen zijn zoektocht naar zichzelf om zo te ontdekken (prachtig woord, ont-dekken) wie je echt bent.  Met alle liefde help ik een ander daarin op weg en draag ik daar mijn steentjes aan bij!

handtekening Floor